ERGOTRAILS

Δημιουργούμε ολοκληρωμένα έργα υποδομής
για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού αναψυχής και άλλων εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ

Κάθε καλοκαίρι, σχεδόν 25.000.000 τουρίστες συνωστίζονται στην Ελλάδα, στις περιοχές της τουριστικής μας βιτρίνας, εκεί όπου υπάρχουν τα μεγάλα ξενοδοχεία, οι διάσημες παραλίες, τα αεροδρόμια και τα μεγάλα λιμάνια.

Όλες οι άλλες περιοχές της Ελλάδας, παρόλο που είναι εξίσου – αν όχι περισσότερο – όμορφες, μένουν στη «σκιά» με μειωμένο ή και καθόλου τουρισμό.

Αλλά ακόμα και οι πιο δημοφιλείς τουριστικές περιοχές, τους φθινοπωρινούς και τους ανοιξιάτικους μήνες, όταν η ελληνική φύση είναι στα καλύτερά της, είναι σχεδόν άδειες από κόσμο παρουσιάζοντας ελάχιστη τουριστική κίνηση.

Η ERGOTRAILS ιδρύθηκε με σκοπό ν' αντιστρέψει αυτή την κατάσταση.

Αξιοποιώντας και αναδεικνύοντας με απλά έργα υποδομής τις φυσικές ομορφιές μιας περιοχής, τη μετατρέπουμε σε τουριστικό προορισμό για ένα τεράστιο κοινό που ταξιδεύει όλο το χρόνο, ένα κοινό που δαπανά περισσότερα χρήματα από τους καλοκαιρινούς τουρίστες των ταξιδιωτικών πακέτων, ένα κοινό που αγαπάει τη φύση και την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του τόπου που επισκέπτεται και δημιουργεί ισχυρούς δεσμούς με αυτόν.

Με ένα επιτελείο έμπειρων επαγγελματιών, κορυφαίων στην κατηγορία τους, η ERGOTRAILS είναι η πρώτη ελληνική τεχνική εταιρία που προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στον τομέα της ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού αναψυχής και άλλων μορφών εναλλακτικού τουρισμού.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

Στέφανος Ψημένος

Στέφανος Ψημένος

ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ

Στέφανος Ψημένος
Στέφανος Ψημένος

ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ

Ο Στέφανος Ψημένος γεννήθηκε το 1963 στην Αθήνα. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στην Αθήνα. Είναι παντρεμένος, έχει δύο παιδιά, και ζει στην Πεντέλη. Ασχολείται με την πεζοπορία και την ορειβασία από μικρό παιδί. Έχει σκαρφαλώσει σε όλα τα ελληνικά βουνά πάμπολλες φορές, είτε συμμετέχοντας σε χαρτογραφικές αποστολές της εταιρίας του είτε ιδιωτικά για αναψυχή. Είναι μέλος του ορειβατικού συλλόγου ΣΕΟ Αθηνών, όπου έχει ολοκληρώσει τις σχολές αναρρίχησης, ορειβασίας και χειμερινού βουνού. Ο Στέφανος Ψημένος θεωρείται ο θεμελιωτής των σύγχρονων ταξιδιωτικών οδηγών και χαρτών στην Ελλάδα. Με την εταιρία ROAD που ίδρυσε το 1994, ταξίδεψε με τη μοτοσυκλέτα του επί 13 συνεχόμενα χρόνια σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, διανύοντας περισσότερα από 1.500.000 χιλιόμετρα για να ανακαλύψει τους κρυμμένους και άγνωστους θησαυρούς της πατρίδας μας, να τους φωτογραφίσει, και να τους παρουσιάσει με την ιδιαίτερη πένα του στους ταξιδιωτικούς οδηγούς της σειράς Ανεξερεύνητη Ελλάδα, «την πρώτη σοβαρή προσπάθεια καταγραφής της σημερινής Ελλάδας από Έλληνες», σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (Ανεξερεύνητη Κρήτη, Ανεξερεύνητη Πελοπόννησος, Ανεξερεύνητη Θεσσαλία και Βόρεια Στερεά, Ανεξερεύνητη Ηπειρος, Ανεξερεύνητα Ζαγοροχώρια, Ανεξερεύνητο Πήλιο). Παράλληλα, δημιούργησε και τους πρώτους αξιόπιστους χάρτες της Ελλάδας, φτιαγμένους με επιτόπια έρευνα. Το 2008 ίδρυσε την εταιρία TERRAIN, με την οποία δημιούργησε τους πιο σύγχρονους, ακριβείς και ενημερωμένους πεζοπορικούς χάρτες της Ελλάδας, γεμάτους με πληροφορίες που εμφανίζονται για πρώτη φορά σε χάρτες, όπως οι ποδηλατικές διαδρομές, τα αναρριχητικά πεδία, οι ασφαλισμένες καταβάσεις φαραγγιών και πολλά άλλα. Για την καταγραφή των μονοπατιών, ο Στέφανος Ψημένος και οι χαρτογράφοι της εταιρίας του περπάτησαν όλα τα μονοπάτια της Ελλάδας ένα προς ένα! Έχει εκδώσει πάμπολλους οδηγούς για πεζοπορία, αναρρίχηση, canyoning και καταδύσεις, και έχει συγγράψει ο ίδιος τον Πεζοπορικό Οδηγό Σάμου.
Φώτης Ρέππας

Φώτης Ρέππας

ΧΑΡΤΕΣ

Φώτης Ρέππας
Φώτης Ρέππας

ΧΑΡΤΕΣ

Ο Φώτης Ρέππας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982 και κατοικεί στο Χαλάνδρι. Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιό, τον Άγγελο. Από νωρίς και μέσα από τον Προσκοπισμό, ασχολήθηκε με τις δραστηριότητες στη φύση, το περιβάλλον, τον εθελοντισμό και την προσφορά γενικότερα. Ακολουθώντας την αγάπη του για το ύπαιθρο, επέλεξε το νεοσυσταθέν τότε, Τμήμα Γεωπληροφορικής & Τοπογραφίας του Τ.Ε.Ι. Σερρών για τις σπουδές του, απ’ όπου και αποφοίτησε το 2005, όντας από τους πρώτους Πτυχιούχους Μηχανικούς με την ειδικότητα της Γεωπληροφορικής στην Ελλάδα. Στη διάρκεια των σπουδών αλλά και έπειτα, απέκτησε μεγάλη εργασιακή εμπειρία συμμετέχοντας σε πληθώρα σχετικών αντικειμένων όπως η κατασκευή κτιρίων σε Αθήνα και Σέρρες, η οδοποιία σε χωριά των Νομών Σερρών και Δράμας, οι τοπογραφικές αποτυπώσεις σε όλη την επικράτεια. Σε συνεργασία με το τμήμα Γεωπονίας του ΑΠΘ, συμμετείχε στο διεθνές ερευνητικό πρόγραμμα υγροτόπων GlobWetland, στο κομμάτι που αφορούσε στη λίμνη Κερκίνη κάνοντας χρήση των καινοτόμων τεχνολογιών της Γεωπληροφορικής (Geographic Information Systems - GIS) και της Δορυφορικής Τηλεπισκόπησης (Remote Sensing). Από το Φεβρουάριο του 2006 εργάσθηκε ως χαρτογράφος και ως σύμβουλος, πάροχος τεχνογνωσίας GIS στην πρωτοπόρα τότε ελληνική χαρτογραφική εταιρεία ROAD, όπου συνέβαλε στην αναβάθμιση του επιπέδου και της ακρίβειας της συλλεγόμενης και επεξεργαζόμενης χαρτογραφικής πληροφορίας με το τελικό αποτέλεσμα να ανταγωνίζεται πολλές άλλες ευρωπαϊκές εταιρείες. Από το 2008, με τη ίδρυση της εταιρείας TERRAIN από το Στέφανο Ψημένο, ανέλαβε τη θέση του Επικεφαλής Χαρτογράφου, υπεύθυνου για την ορθή και ακριβή καταγραφή, συλλογή, επεξεργασία και μορφοποίηση της χαρτογραφικής πληροφορίας από το πεδίο στο χαρτί, δημιουργώντας έτσι για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια ευρεία γκάμα χαρτών φτιαγμένων αποκλειστικά με επιτόπια έρευνα στο πεδίο και ψηφιακή επεξεργασία στο γραφείο προσφέροντας στο ταξιδιωτικό κοινό εντός και εκτός συνόρων, χάρτες μέγιστης ακρίβειας και πληρότητας πληροφορίας. Έχει λάβει μέρος σε συνέδρια της ελληνικής αντιπροσωπείας της μεγαλύτερης διεθνώς εταιρείας λογισμικού GIS, της ESRI, στην Ελλάδα (διοργανωτής Marathon Data Systems) και στο εξωτερικό (διοργανωτής ESRI UK). Χειρίζεται άριστα προγράμματα όπως το ArcGIS, το AutoCAD, το Global Mapper, το ERDAS Imagine, όπως επίσης και τις αντίστοιχες επαγγελματικές συσκευές καταγραφής δεδομένων πεδίου (GPS) των εταιρειών Magellan Professional, Thales, Ashtech, Trimble, Topcon, Leica, Garmin. Γνωρίζει καλά αγγλικά και διακατέχεται από έντονα αναλυτική σκέψη, επιμέλεια, προσοχή στη λεπτομέρεια και αποτελεσματικότητα.
Άρης Θεοδωρόπουλος

Άρης Θεοδωρόπουλος

ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ

Άρης Θεοδωρόπουλος
Άρης Θεοδωρόπουλος

ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ

Ο Άρης Θεοδωρόπουλος είναι Οδηγός Βουνού, εκπαιδευτής Ορειβασίας & Αναρρίχησης, εκπαιδευτής Εναεριτών και συγγραφέας. Έκανε τα πρώτα του βήματα στο βουνό σε ηλικία 16 ετών στη Βαράσοβα (1980). Από τότε, η ορειβασία αποτελεί γι’ αυτόν στάση ζωής. Ο Άρης είναι, ίσως, ο πρώτος επαγγελματίας εκπαιδευτής ορειβασίας και αναρρίχησης στην Ελλάδα, με τεράστια συμβολή στην ανάπτυξη και διάδοση της ορειβασίας και εκτεταμένη δράση στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει γράψει ένα τεχνικό εγχειρίδιο αναρρίχησης, οκτώ αναρριχητικούς οδηγούς, και ένα τεχνικό εγχειρίδιο ορειβασίας (σε συνεργασία με τον Δ. Κάραλη). Στην Ελλάδα έχει ανοίξει εκατοντάδες νέες διαδρομές μοντέρνας αναρρίχησης, πολλές από τις οποίες έχουν γίνει κλασικές και έχουν σηματοδοτήσει τη μετέπειτα πορεία του αθλήματος. Από το 1989 διευθύνει τις Σχολές Ορειβασίας & Αναρρίχησης του ΕΟΣ Αχαρνών, με πρωτοποριακά προγράμματα εκπαίδευσης που έχουν δημιουργήσει παράδοση και έχουν αναδείξει πολλούς από τους σημαντικότερους ορειβάτες και αναρριχητές στη χώρα μας. Έχει επίσης διατελέσει Τεχνικός Σύμβουλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης, ενώ έχει διευθύνει τις Σχολές Αναρρίχησης και Διάσωσης του Ελληνικού Στρατού των Ειδικών Δυνάμεων και έχει διδάξει σε σεμινάρια αναρρίχησης για τους καθηγητές φυσικής αγωγής των ΤΕΦΑΑ και της Γ.Γ. Νέας Γενιάς. Από το 1999, ο Άρης αφιερώνει μεγάλο μέρος της ζωής του στην ανάπτυξη και συντήρηση της αθλητικής αναρρίχησης στην Κάλυμνο, το νησί- πρότυπο της αναρρίχησης και έναν από τους δημοφιλέστερους αναρριχητικούς προορισμούς στον κόσμο. Από την ίδια χρονιά έχει ξεκινήσει η μακρόχρονη συνεργασία του Άρη Θεοδωρόπουλου με τις εταιρείες Resoul και Petzl σε θέματα ασφαλείας για την εκπαίδευση εργαζομένων σε ύψη, ενώ εκπαιδεύει σε μόνιμη βάση το προσωπικό μεγάλων εταιρειών, όπως, ενδεικτικά, της Cosmote, της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, της Intrakat και της Compblades μεταξύ πολλών άλλων. Παράλληλα, εκπαιδεύει ετησίως και σε εθελοντική βάση τα μέλη της ΕΜΑΚ στη διάσωση σε ορθοπλαγιά και σε χιονοδρομικά κέντρα. Το 2015 ανέλαβε σε συνεργασία με το Δήμο Μονεμβασιάς και το Ίδρυμα Μποδοσάκη, τη δημιουργία και προβολή των αναρριχητικών πεδίων στο Κυπαρίσσι Λακωνίας. Για την προβολή των αναρριχητικών πεδίων της Καλύμνου και της υπόλοιπης Ελλάδας έχει δημιουργήσει και συνεχώς ανανεώνει δύο ιδιαίτερα χρήσιμες και δημοφιλείς στους παγκόσμιους αναρριχητικούς κύκλους ιστοσελίδες: www.climbgreece.com και www.climbkalymnos.com
Γιώργος Ανδρέου

Γιώργος Ανδρέου

ΦΑΡΑΓΓΙΑ

Γιώργος Ανδρέου
Γιώργος Ανδρέου

ΦΑΡΑΓΓΙΑ

Ο Γιώργος Ανδρέου γεννήθηκε το 1968 στην Τσαρίτσανη Ολύμπου και από το 1978 κατοικεί στην πόλη του Βόλου. Από την εφηβική του ηλικία ξεκίνησε να ασχολείται με διάφορα ορεινά αθλήματα όπως ορειβασία, mountain bike, αναρρίχηση, ορειβατικό σκι, enduro, μοτοαλπινισμό, σπηλαιολογία και canyoning. Εξερεύνησε τα περισσότερα ελληνικά βουνά, αποκτώντας μεγάλη εμπειρία στο χώρο της ορειβασίας. Στο στρατό για 21 μήνες, υπηρέτησε στις ειδικές δυνάμεις. • Στις 30/4/1999 πιστοποιείται ως ''canyoning Leader'' CAF από τη Γαλλική επιτροπή καταβάσεων φαραγγιών της αλπινιστικής ομοσπονδίας. • Στις 8/6/2002 πιστοποιείται από τον ίδιο οργανισμό, η ικανότητα τοποθέτησης αγκυρώσεων (ρελέ) σε φαράγγια. • Στις 27/7/2002 παρακολουθεί την Ιταλική σχολή βοηθών εκπαιδευτών. • Στις 20/2/2003 ιδρύει τον Ε.Σ.Ε.Φ (Ελληνικό Σύνδεσμο Εξερεύνησης Φαραγγιών) • Στις 14/6/2003 ιδρύει την Ελληνική σχολή canyoning. • Στις 20/2/2005 παρακολουθεί την σχολή Rescue 3 international. • Στις 18/6/2006 οργανώνει στην Ελλάδα τη σχολή διάσωσης σε φαράγγια από την EFC. • Στις 25/6/2006 πιστοποιείται ως "Initiateur" από την Γαλλική EFC-FHS. • Στις 20/2/2007 εκδίδει βιβλίο-οδηγό με τα 50 φαράγγια της κεντρικής Ελλάδας. • Στις 02/5/2008 εκδίδει βιβλίο-οδηγό για τα φαράγγια της Σαμοθράκης, υπό την αιγίδα του ΕΣΕΦ. • Στις 04/6/2008 πιστοποιείται ως "Moniteur" (εκπαιδευτής) από τη Γαλλική EFC-FHS. • Στις 11/1/2010 πιστοποιείται ως εκπαιδευτής από την Σπηλαιολογική Ομοσπονδία Ελλάδας Σ.Ο.Ε. Από το 1999 έχει οργανώσει καταβάσεις και εξερευνήσεις σε δεκάδες άγνωστα ελληνικά φαραγγιών και συνεχίζει μέχρι σήμερα. Εξερεύνησε και δημοσίευσε εργασίες για τα περισσότερα ελληνικά φαράγγια με αποτέλεσμα να γίνουν γνωστά σε όλο το κόσμο: Γοργοπόταμος (2000), Καμαριώτης (2000), Ροσκά (2006), Χα (2002), Άρβη (2002), Πορτέλα (2004), τα φαράγγια της Σαμοθράκης (2002-2007), το Μέγα Ρέμα (2008), φαράγγια στην Ήπειρο (2007-2011), Πύλη Παραδείσου(2011) και πολλά ακόμη. Μέχρι σήμερα αριθμεί 137 εξερευνήσεις φαραγγιών σε όλη την Ελλάδα εξακολουθώντας να οργανώνει κάθε χρόνο καινούριες αποστολές. Αρθρογραφεί από το 2000 σε διάφορα περιοδικά, όπως στο ορειβατικό περιοδικό ΚΟΡΦΕΣ, προσφέροντας συνεχώς πληροφορίες για την πορεία του αθλήματος και όλες τις καινούριες διαδρομές. Σήμερα ως Ιδρυτής της εταιρείας ''HELLAS CANYON", διοργανώνει καταβάσεις φαραγγιών σε όλη την Ελλάδα. Το έργο του στηρίζεται από μια πολύ ισχυρή ομάδα συνεργατών, πρωτοστατώντας όλοι μαζί, στην εξέλιξη του ελληνικού canyoning.
Νίκος Μαγγίτσης

Νίκος Μαγγίτσης

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ

Νίκος Μαγγίτσης
Νίκος Μαγγίτσης

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ

Ο Νίκος Μαγγίτσης γεννήθηκε το 1968 και μεγάλωσε στην Αγριά Βόλου, στους πρόποδες του Πηλίου. Από το 1984 (ως μέλος του ΕΟΣ Βόλου) περπατάει στα ελληνικά βουνά, και από το 1994 ορειβατεί στις οροσειρές όλου του πλανήτη. Σπούδασε στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στον τομέα «ΥΓΕΙΑ & ΑΝΑΨΥΧΗ» με μεταπτυχιακή διατριβή «ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ» στο όρος Κένυα, κορυφή Lennana στα 4985 μέτρα υψόμετρο. Από τον Οκτώβριο του 2014 έως τον Οκτώβριο του 2015 εργάστηκε ως προϊστάμενος στο Τμήμα Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Βόλου. Υπήρξε αθλητής αγωνιστικής αναρρίχησης από το 1994 έως το 1998 συμμετέχοντας σε αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου στην Ελλάδα. Έχει αναρριχηθεί στα περισσότερα αναρριχητικά πεδία ανά την Ελλάδα αλλά και σε πάρα πολλά ανά τον κόσμο ανοίγοντας παράλληλα και αρκετές νέες αναρριχητικές διαδρομές. Από το 2003 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος της αγωνιστικής αναρρίχησης στον ΕΟΣ Βόλου. Στο Πήλιο έχει ανοίξει περισσότερες από 80 αναρριχητικές διαδρομές σε γνωστά πεδία (Άγιος Ονούφριος, Κουκουράβα, Αγριά, Μυλοπόταμος, Ξουρίχτι) και συνεχίζει να τις σκαρφαλώνει και να τις συντηρεί. Από το 1994 μέχρι και σήμερα (2016) έχει οργανώσει και υλοποιήσει 52 ορειβατικές αποστολές σε κορυφές σε όλο τον κόσμο και στις 7 ηπείρους. Το Μάρτιο του 2008 ο Νίκος Μαγγίτσης γίνεται ο πρώτος και μοναδικός (μέχρι και σήμερα) Έλληνας που έχει ολοκληρώσει το project των Επτά Κορυφών, την ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή κάθε ηπείρου, που έχει ως εξής: Ασία/ Έβερεστ 8848 μ. το 2004, Νότια Αμερική/Ακονκάγκουα 6962 μ. το 2003, 2004, 2005, 2008 και 2015, Βόρεια Αμερική/Μακ Κίνλευ 6194 μ. το 2005, Αφρική/ Κιλιμάντζαρο 5895 μ. το 1994, 1998 και 2007, Ευρώπη/Καύκασος 5642 μ. το 2002 και 2012, Ανταρκτική/Βίνσον 4897 μ. το 2003, Ωκεανία/Κάρστενζ 4884 μ. το 2008 Επίσης, ο Νίκος Μαγγίτσης είναι ο πρώτος και μοναδικός Έλληνας που έχει φτάσει πεζός, με σκι, και στους δύο πόλους, διασχίζοντας περισσότερο από έναν παράλληλο. Στο βόρειο πόλο ο Νίκος έφτασε τον Απρίλιο του 2000 και στο νότιο πόλο τον Ιανουάριο του 2003. Ο Νίκος Μαγγίτσης από το 1998 συνοδεύει ξένους και Έλληνες πεζοπόρους στα βουνά της Ελλάδας συνεργαζόμενος με ορειβατικούς Συλλόγους και τουριστικά γραφεία της Ελλάδας και του εξωτερικού (Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Αμερική, Ιαπωνία).
Στέφανος Νικολαϊδης

Στέφανος Νικολαϊδης

ΣΠΗΛΑΙΑ

Στέφανος Νικολαϊδης
Στέφανος Νικολαϊδης

ΣΠΗΛΑΙΑ

Ο Στέφανος Νικολαϊδης γεννήθηκε το 1963 στην Κωνσταντινούπολη. Από το 1970 ζει στου Παπάγου, στους πρόποδες του Υμηττού. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στα ΤΕΙ Κοζάνης (1984-1988) και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Βιομηχανικό Σχέδιο στην Ακαδημία Βιομηχανικού Σχεδίου στο Eindhoven της Ολλανδίας. Με τη σπηλαιολογία ασχολείται από μικρό παιδί. Ξεκινώντας από τα σπήλαια του Υμηττού που ήταν δίπλα στο σπίτι του, μέχρι την ηλικία των 25 ετών είχε επισκεφθεί περισσότερα από 200 σπήλαια σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Είναι μέλος του σπηλαιολογικού συλλόγου ΣΠ.ΕΛ.Ε.Ο, σχεδόν από την ίδρυσή του, και έχει συμμετάσχει σε εκατοντάδες σημαντικές αποστολές εξερεύνησης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και σε παγκόσμια συνέδρια και συναντήσεις, ως επικεφαλής της Ομάδας Σπηλαιοδιάσωσης. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Σπηλαιολογικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, και διετέλεσε για πολλά χρόνια πρόεδρος του ΣΠ.ΕΛ.Ε.Ο. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής σπηλαιολογίας από την ECOLE FRANCAISE DE SPELEOLOGIE. Είναι ειδικευμένος Τεχνικός Ασφαλείας και έχει εργαστεί σε μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν σχέση με εργασία σε υπόγειο, κάθετο ή επικλινές πεδίο, όπως η “Ελληνικός Χρυσός”, η “Αλουμίνιο της Ελλάδος” η Motoroil και άλλες. Έχει ασχοληθεί εκτενώς με τη σπηλαιοκατάδυση και έχει συμμετάσχει σε δεκάδες εξερευνητικές σπηλαιοκαταδύσεις σε όλη την Ελλάδα. Έχει συνεργαστεί με το υπουργείο Πολιτισμού σε ανασκαφές σε σπήλαια και ενάλιες έρευνες.
Αντζελίνα Καλογεροπούλου

Αντζελίνα Καλογεροπούλου

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αντζελίνα Καλογεροπούλου
Αντζελίνα Καλογεροπούλου

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Αντζελίνα Καλογεροπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Κοινωνιολογία και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο City Universtity (M.A.).  Ξεκίνησε να εργάζεται ως δημοσιογράφος δημοσιεύοντας αρχικά στον Οικονομικό Ταχυδρόμο και κατόπιν στα γνωστότερα περιοδικά και εφημερίδες, στο ραδιόφωνο και τη τηλεόραση (Ζήτω το Ελληνικό Τραγούδι) από το 1980-1992. Το 1992 ξεκίνησε για μία δεκαετία να ταξιδεύει με την οικογένειά της στην Ασία, την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική.Τότε ξεκίνησε να γράφω για το φαγητό , διαδίδοντας την ελληνική κουζίνα, γράφοντας σε ξένα έντυπα και παράλληλα παραδίδοντας μαθήματα ελληνικής μαγειρικής.  Το 2010 ξεκίνησε το δικό μου food blog www.twominutesangie.com που γρήγορα εκτιμήθηκε από τους δημοσιογράφους και ειδικούς της γαστρονομίας ως ένα εξαιρετικό δειγμα γραφής και καινούργιας προσέγγισης στον χώρο του φαγητού με τις περιβαλλοντικές και πολιτισμικές προεκτάσεις του. Εκτοτε συνεργάστηκε με το περιοδικό Αλάτι&Πιπέρι, στην ηλεκτρονική εφημερίδα lifo.gr στις στήλες γεύσης και έκτακτα σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές.  Το 2011 ξεκίνησε την Συλλογική Κουζίνα της Μ.Κ.Ο.Οργάνωση Γη (ogi.gr) απ΄όπου και πέρασαν τουλάχιστον 10.000 Αθηναίοι, για να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν σε εργαστήρια μαγειρικής, με συμμετοχή των γνωστότερων σεφ και ελλήνων παραγωγών.  Το 2015 ξεκίνησε με τους συνεργάτες της το Εργαστήρι Μαγειρικής στο πολυπολιτισμικό σχολείο της Γκράβας στα πλαίσια του προγράμματος Ανοικτά Σχολεία του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με τα χωριά  S.O.S.  Το 2015 συμμετείχε, ως ιδρυτικό μέλος, στη δημιουργία του “Διατροφικό Εργαστήρι του Δήμου Αθηναίων.  Το ενδιαφέρον της επικεντρώνεται στην ολιστική  αποτύπωση της εμπειρίας του φαγητού και της μαγειρικής έτσι όπως εκφράζεται μέσα από τις δημιουργίες των Ελλήνων παραγωγών και των ντόπιων υλικών, επεξεργασμένων ή όπως αυτά βρίσκονται στην πλούσια ελληνική φύση με την ασύγκριτη βιοποικιλότητα. 

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας συμφωνείτε με την χρήση των cookies. Mάθε περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close